Twitterredactie: @040datzijnwij

Een voorbeeld van twitterredacteur gedurende een langere periode is mijn vrijwillige bijdrage aan @040datzijnwij. Dit is het Twitteraccount waarop iedere week een andere Eindhovense twitteraar aan het woord is. Daarmee kan hij laten zien wat hij in die week beleeft en meemaakt in relatie tot de stad en omgeving. Van 8 t/m 14 april heb ik dit account beheert, als tweede nadat Juf040 de spits heeft afgebeten.

Het idee achter @040datzijnwij is geïnspireerd op het voorbeeld uit Zweden, waar hetzelfde voor het hele land gebeurd met @Sweden. Sander Vrugt van Keulen en Lianne Koops hebben het voor Eindhoven opgezet. Hun gedachten over 040datzijnwij volgens de site:

Zo geeft het volgen van dat account na een tijdje een steeds completer beeld van wat er allemaal in en rond Eindhoven gebeurt. Leuk voor Eindhovenaren en niet-Eindhovenaren, telkens een andere kijk op het leven in en om Eindhoven!

Mijn tweets en foto’s van deze week zijn online terug te lezen. Ik heb een mix gemaakt van inderdaad, hoe mijn dagelijks leven eruit ziet en wat me opvalt in de stad. Expres een paar maal een andere route van huis naar het Evoluon genomen en onderweg foto’s genomen van wat me opviel. 

Er is zoveel te vertellen en te zien eigenlijk. Natuurlijk zijn er de bekende gebouwen zoals Lichttoren, op Strijp-S, het Evoluon, de musea als DAFVan Abbe & Philips Museum, maar wat me echt opviel – nu bewust – zijn juist de bijzondere huisjes rond de binnenstad. 

 

Zoals deze huisjes in de Dommelhoefstraat. Voor het eerst gezien, omdat ik die straat in dook om te schuilen voor een plotselinge regenbui. 

#stickermeisje

Of het mysterieuze stickermeisje, wat ik al vaker had gezien en me nu nog vaker opviel. Eindhoven is ook stickerstad. Het Lempke is bekend, maar zij springt er toch ook wel uit. Dat viel meer mensen op en een speurtocht naar de achtergrond was geboren. Eindhoven social media stad, met wel degelijk een sterke connectie met wat we offline zien.

Rustenburgstraat Eindhoven

Met mijn tweets heb ik veel mensen weer wat andere plekken uit onze mooie stad te hebben kunnen tonen. Na mij heb ik het stokje overgedragen aan Mary Fiers.