Noud de Greef – Werkervaring als communicatieadviseur

Na mijn studie Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit Amsterdam) ben ik direct (2006) aan de slag gegaan in het communicatievak als medewerker bij OV-bedrijf Hermes, gevolgd door de functie communicatiemanager bij Evoluon. Gelijktijdig heb ik in de avonduren de deeltijdopleiding communicatie (Fontys Eindhoven) afgerond. Sinds mei 2016 stil ik mijn nieuwsgierigheid grotendeels met mijn werk voor Museumplein Limburg.

Door deze studies, mijn interesses en werkervaring, heb ik een brede achtergrond: Van communicatie & marketing, evenementen en presenteren, maar ook van techniek en wetenschap. Ik ben analytisch en stressbestendig: op het oog rustig maar kan verrassend uit de hoek komen en ben niet snel tevreden.

Mijn gezin staat natuurlijk voorop: Getrouwd met Manon en in 2016 hebben mijn dochters Saar en Roos me voor het achtste jaar op rij bekroond als papa van het jaar. Ik doe aan hardlopen, lees veel en maak graag analoge foto’s.

Online: social media & blogs

Voor een Communicatiedier is het geen verrassing dat ik een blog heb. Of beter gezegd, meerdere. Hier lees je inspirerende berichten over communicatie en met name online communicatie. Ook heb ik al sinds 2001 een privé blog op www.tikfout.nl. Sinds eind 2013 schrijf ik ook korte verhalen op Verzinnering.nl.

Bloggen, schrijven, het is een vorm van creëren. Ik maak daarbij ook veel foto’s. Begin 2013 ben ik zelfs weer analoog gaan fotograferen. Die beelden zie je terug op analoge-fotografie.nl. Voor eigen inspiratie lees ik veel en plaats de verrassende zaken uiteraard ook op Pinterest.

Mijn inspiratie haal ik uit tools als Flipboard. Daarnaast is Twitter is een bron van vermaak, inspiratie en ontdekken. Wees dus niet verrast over de diversiteit op mijn account @Noud. Ondertussen heb ik een aardig netwerk opgebouwd, vooral rond Eindhoven, communicatie, marketing & innovatie. Overdag zakelijk van karakter en ’s avonds juist persoonlijk. Dat schept een band en zorgt voor onverwachte ontdekkingen & connecties.


Freelance marketing & communicatieadviseur

Als communicatieadviseur help ik graag met een verrassend (marketing)communicatieplan of PR. Zelf heb je vast je doelgroep in het vizier en een goed idee over de missie van je organisatie of dienst. Maar hoe vertaal je dat nou in beeld & tekst, hoe breng je de boodschap over? Daar ligt mijn missie: anderen helpen om in de spotlight te komen. 

Ik ben een communicatiedier en zoals je hier ziet sterk online. Heb je dus extra buzz nodig rondom je event of juist bedrijf, dan help ik je graag. Dat kan in tekst én beeld, live via Twitter of achter een laptop tijdens een presentatie. Optimaal is natuurlijk een combinatie met een korte workshop vooraf, zodat jezelf ook mee kunt doen. Want dat is natuurlijk nóg beter: het is immers jouw verhaal! Ter inspiratie:

 • Bekijk mijn presentatie over social media,
 • De pecha kucha over de elektrische bakfiets,
 • Het verslag van Event14 over de Event Model Generation Canvas,
 • Storify als voorbeeld van live verslag tijdens een evenement of congres,
 • Bloggen over bedrijf of product zoals bij Pak Die Bak of SMC040.

Meer weten of wat inspiratie opdoen? Lees verder op Communicatiedier en bekijk de voorbeelden van gebruik van communicatie en social media.

Werkervaring

Tip: Lees verder op LinkedIn voor de omschrijving per ervaring of opleiding.

 • Online marketeer, Museumplein Limburg (2016 – heden)
 • Communicatie manager & connector (Regus Kora), Evoluon & Groenendael PMTC (2010 – 2016)
 • Freelance Communicatieadviseur, Communicatiedier Eindhoven (2011 – heden)
 • Marketing Communicatie medewerker, Infoland Veldhoven (2010)
 • Marketing & Communicatie, Hermes Groep Eindhoven (2006 – 2010)
 • Eindredacteur & Recensent, Fok.nl (2001 – 2007)
 • Postbode at TNT Post Nederland (1996 – 2007)
 • Productie assistent/Runner, Blue Circle Hilversum (2005 – 2006)

Nevenactiviteiten

Huidig vrijwilligerswerk

 • Lid redactieraad Stadsjournaal Eindhoven
 • Columnist & redactie Wijkblad Doornakkers

Voorheen

Opleiding

 • Trainingen:
  • Masterclass Event Strategy, TNOC
  • Hospitality, Hutten Catering
  • Basiscursus Ondernemingsraad, NCOI
 • Communicatie (deeltijd), Fontys Hogeschool Communicatie Eindhoven
 • Minor Creatief Management, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg
 • Bewegingswetenschappen (Coördinatie), Vrije Universiteit Amsterdam
 • Werktuigbouwkunde (niet afgerond), Technische Universiteit Eindhoven